Komická instruktáž na palubě letadla baví svět: Pasažéři pukali smíchy!

V letadle, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. července 2019 16:36

Kuriózní zážitek si z letu aerolinek Westjet mezi kanadskou Albertou a americkou Arizonou odnesli pasažéři, kteří poctivě sledovali jindy nudnou bezpečnostní instruktáž. Tentokrát totiž byla opravdu netradiční.

Když pasažéři aerolinek mluví o nezapomenutelném letu, většinou to znamená, že šlo na palubě o život. Let společnosti Westjet na lince z Alberty do Arizony si cestující budou naštěstí pamatovat z jiného důvodu. Jeden ze stevardů totiž předvedl opravdu komickou bezpečnostní instruktáž.

Stevard pantomimou pobavil přítomné hosty. Nejprve zápasil s bezpečnostním pásem, pak vytrhl kyslíkovou masku jako panikařící člověk a při jejím nasazování se neobratně švihnul gumičkou. Navíc převedl i pár povedených tanečních kreací.

Pasažéry zvyklé na letušky s vážnou tváří, s níž vysvětlují postup pro případ dramatických situací na palubě, zaměstnanec aerolinek příjemně překvapil. Cestující vybuchovali smíchy a dokonce si vynutili přídavek.

Jelikož šlo o let z frankofonní Kanady do USA, proběhla pozoruhodná instruktáž v angličtině i francouzštině. Stevard sklidil v obou případech bouřlivé ovace, za což se pasažérům uctivě uklonil.

Témata: letectví letectví Letadla sociální sítě