Hit internetu! Vybrušovat, zabrušovat? Poslanec SPD Rozner byl totálně mimo

Miroslav Rozner poprvé usedl do poslanecké lavice

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. prosince 2017 12:00

Volby do Poslanecké sněmovny s přehledem vyhrálo hnutí ANO, které získalo zhruba třetinu hlasů všech oprávněných voličů. Pokud bychom ale měli vybrat jednu osobu, která se zapsala veřejnosti do paměti, nebyl by to nový premiér Andrej Babiš, ale člen SPD a expert na kulturu Miloslav Rozner.

Po Roznerovi se po volbách slehla zem. Před nimi se ale nesmazatelně zapsal do paměti řady Čechů svými hláškami a zmatečným vystupováním. Jako příklad za všechny můžeme uvést předvolební debatu na České televizi, v níž vzniklo slovo "odbyrokritizovat". 

To ale nebyla jediná perla večera. Rozner se tehdy zakoktával, nevěděl, jak odpovídat, a nakonec osočil jiné strany z toho, mají v programech věci, které tam ve skutečnosti vůbec nefigurovaly.

Další legendární hláškou Roznera se stalo spojení "vybrušovat - zabrušovat." "Nechci se do toho zabrušovat, abych se pak z toho nemusel zase vybrušovat a neřekl něco špatně," uvedl v odpovědi v debatě.

Jak známo, lidová tvořivost Čechů je nezměrná a už více než měsíc kolují internetem nejrůznější videa a fotomontáže, které si z poslance dělají legraci. Při tvorbě některých z nich ale ještě nikdo netušil, že se Rozner do Sněmovny opravdu dostane.

To se povedlo, a na jeho počet nedávno vznikla i webová stránka. Tento "Rozneromat" nacházející se na adrese ministrkultury.cz mapuje nejčastější hlášky novopečeného poslance. 

Čekali jsme, že po volbách bude Rozner ve skvěle započaté kampani pokračovat a stane se mediálně viditelnějším, než předseda strany Tomio Okamura. To se ale nestalo a Rozner se z obrazovek stáhnul. Těžko říct, jestli ho k tomu dohnaly posměšky Čechů.

Témata: internet Poslanecká sněmovna Miloslav Rozner (SPD)