Jakub Voráček: Hvězdný hokejista řekl, jak přemýšlí nad pokračováním kariéry!

Jakub Voráček

Autor: Pavel Krejčí

26. dubna 2024 21:52

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

Připomeňme, že světový šampion z roku 2010 se objevil v soutěžním zápase v plné polní naposledy v listopadu roku 2022 v dresu Columbusu. Kvůli opakovaným otřesům mozku však následně na kluziště nemohl a tak během této stále trvající pauzy působil buď jako jeden z členů kladenského realizačního týmu či jako spolukomentátor České televize.

"Na led už mě hlava a zranění nepustí. Teď už to můžu říct oficiálně. Je to součást hokejové kariéry. Všechno jednou končí a něco nového, někdy i krásnějšího, začíná," nechal se slyšet v úterý zprvu pro CNN Prima News Voráček. Také prozradil, že nezůstalo pouze u jednoho otřesu mozku, ale že jich prodělal hned dvanáct. "Čtyři byly takové těžší, osm menších," dodal k tomu.

Než ke zranění došlo, přestoupil do Arizony, respektive Arizona v březnu loňského roku převzala jeho osmiletou smlouvu s Philadelphií, ovšem za tento klub dosud nikdy nenastoupil. Smlouva skončila 18. dubna, tedy v den posledního zápasu Arizony v sezóně.

Následně své předchozí vyjádření Voráček ale pro sport.cz ještě upravil: "Kariéru ještě nekončím, i když to aktuálně vypadá, že na 99 procent už hokej hrát nebudu. To se ale ví už několik měsíců a od té doby se situace nijak nezměnila. Pořád si nechávám otevřené dveře. Nechci končit a pak zase oznamovat, že se vracím," řekl hráč, jenž během celkových 1058 zápasů v NHL nastřílel 233 branek a na dalších 583 přihrál. V play-off NHL pak nastoupil k 49 duelům, v nichž zaznamenal 28 bodů (9+19). 

Dodejme, že za celou dobu svého působení v zámořské soutěži oblékal dresy jen dvou klubů, Philadelphie a Columbusu.

Témata: Jakub Voráček Jaromír Jágr