Tomáš Hertl za Česko na domácím MS? Je rozhodnuto!

Tomáš Hertl 2

Autor: Pavel Krejčí

7. května 2024 16:11

Národní tým dnes zahájil finální fázi přípravy na domácí mistrovství světa v hokeji. A fanoušci byli v napětí, zdali reprezentaci ještě před prvním zápasem proti Finsku v pátek posílí Tomáš Hertl, který vypadl s Las Vegas z play-off NHL. Nyní už známe odpověď. 

Bohužel, je špatná. Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd před prvním tréninkem týmu v O2 areně prozradil, že Hertl se jeho součástí nestane. "Tomáš Hertl se bohužel k mužstvu nepřipojí. Měl zájem přijet, byli jsme domluvení, ale klub nám to neumožnil," uvedl podle webu sport.cz. 

Útočník byl v této sezóně vyměněn ze San Jose do Las Vegas, také musel na operaci s kolenem. "Jeho zranění do určité míry teď hrálo roli, ale zároveň je Tomáš pro Vegas investice na dalších šest let. Sice odehrál play off, ale koleno není stoprocentní. Tak nějak jsem tušil, že Vegas k jeho účasti na MS postaví záporně a nebudou ho chtít pouštět," dodal Nedvěd. 

Brankáři: 
Lukáš Dostál (Anaheim / NHL), Petr Mrázek (Chicago / NHL), Karel Vejmelka (Arizona / NHL)

Obránci: 
Michal Kempný (Sparta Praha), Radko Gudas (Anaheim / NHL), Jan Rutta (San Jose / NHL), Tomáš Kundrátek (Oceláři Třinec), Libor Hájek (Dynamo Pardubice), Jan Ščotka (Kometa Brno), Jakub Krejčík (Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild / AHL)

Útočníci: 
Ondřej Beránek (Energie Karlovy Vary), Radan Lenc (HV71 / SWE), Matěj Stránský (Davos / SUI), Michal Kovařčík (Mikkelin Jukurit / FIN), David Kämpf (Toronto / NHL), Roman Červenka (Rapperswil-Jona / SUI), David Tomášek (Färjestad / SWE), Jakub Flek (Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice), Ondřej Kaše (VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa / NHL), Ondřej Palát (New Jersey / NHL), Lukáš Sedlák (Dynamo Pardubice), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec), Pavel Kousal (Sparta Praha)

Témata: Tomáš Hertl hokej Hokej MS