ŠOK na Slovensku! Brutální smrt mladého chlapce má strašlivé vyústění

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2019 15:33 | Aktualizováno: 23. května 2019 20:05

Už několik dní otřásá Slovenskem brutální vražda šestnáctiletého Tomáše, která se odehrála v Žilině. Prvotní informace ukazovaly na to, že se neznámý pachatel vydal do jednoho z bytů pod falešnou záminkou odpočtu hodin. Vyústění celého případu ale nakonec všechny šokovalo!

Podle prvotních informací se měl neznámý pachatel dostat do bytu a následně zaútočit na dívku Juditu (16). Byl s ní i její stejně starý přítel Tomáš, který se údajně snažil Juditu bránit. To pachatele rozzuřilo a nožem Tomáše ubodal k smrti.

Tak zní verze, o které před několika informovala všechna tamní média. Dívka byla podle nich lehce zraněná a dokázala volat o pomoc, což zalarmovalo sousedy, kteří přivolali policii a záchrannou službu.

Policie nedokázala pachatele v prvních hodinách a dnech vypátrat, což mezi místními vzbudilo vlnu strachu. Po pachateli intenzivně pátrala, nové informace ale ukazují na to, že ho možná měla celou dobu přímo před nosem. 

Podle médií je totiž pravděpodobné, že za brutálním zasazením 21 ran nestojí nikdo jiný, než právě Judita. Této verzi nahrává i fakt, že údajného útočníka, který by byl po tak brutálním útoku celý od krve, vůbec nikdo neviděl. 

"Mladá dívka, která byla v osudnou chvíli s Tomášem, skončila po incidentu v nemocnici. Také utrpěla zranění. Dvojice navštěvovala stejnou třídu gymnázia na Vlčincoch, měli mít dokonce společné plány. Cestu do Londýna. Tu však neuskutečnili. Krvavé drama se odehrálo v době, kdy se měli dohadovat o detailech výletu a na tom, co si sbalit," píše server topky.sk.

Policie nařídila pitvu, aby se zjistilo, co bylo příčinou smrti mladého muže. Podle serveru ale svou vinu dívka nepopírá, naopak. "V sobotu se přiznala v nemocnici," potvrdil serveru zdroj z policejního prostředí, který dodal, že svou roli mohly sehrát i drogy.

Zprávu o tom, že 21 bodných ran měla teenagerovi způsobit jeho přítelkyně, potvrdily i další zdroje. Dívka na sobě navíc měla mít zranění, které si údajně způsobila sama. Z místa činu ji totiž odváželi s obvázanýma rukama, údajně proto, že si chtěla podřezat žíly.

Policie se k případu zatím nevyjadřuje. "V projednávané věci nadále probíhá intenzivně vyšetřování za účelem objasnění skutku. Z důvodu možného ztížení nebo zmaření vyšetřování není možné poskytnout k případu žádné bližší informace," reagoval žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Co se v luxusním bytě odehrálo ví v této chvíli pouze Judita, ta ale podle Nového času nyní čelí obvinění z vraždy! Jelikož je mladistvou, hrozí její poloviční sazba, což může být v tomto případě přibližně sedm let. "Návrh na vzetí do vazby byl dnes podán k soudu, bližší informace o čase předvedení však nebudeme poskytovat," uvedla mluvčí Krajského soudu v Žilině Lenka Bělavá.

Podle nové výpovědi sousedů je také podezřelé, že po celé tragické události byla dívka poměrně klidná. Tedy na člověka, který byl právě svědky brutální vraždy, nesla celou událost údajně až podezřele dobře.

K brutální vraždě došlo 16. května a v šoku byly jak rodiny obou teenagerů, tak i spolužáci, vedení školy a sousedé. Ti byli nejprve strachy bez sebe, že se brutální vrah vrátí. Nyní nemohou uvěřit tomu, kdo byl oním údajným vrahem.

Témata: Slovensko Vražda