Řidič najel v New Yorku do lidí, pak do nich začal bodat. Jeden mrtvý

Pohled na jih Manhattanu (foceno z Empire State Buildingu), New York, USA

Autor: stars24.cz

3. prosince 2017 17:39 | Aktualizováno: 3. prosince 2017 21:39

Neznámý člověk najel dnes nad ránem místního času do skupinky lidí před jedním z barů v newyorské čtvrti Queens. Policie podle agentury AP uvedla, že případ nevyšetřuje jako teroristický čin. Jeden člověk zemřel přímo na místě, dalších pět je zraněných.

Scéna před jedním z barů v Queensu nedopadla nejlépe. Údajně rvačka dvou lidí, kteří byli vyzbrojeni noži, skončila nájezdem auta do skupiny přihlížejících. Pobodaní jsou mimo ohrožení života. Policie na místě útočníka zadržela.

Svědek novinářům řekl, že skupina oslavujících odešla z baru kolem půl páté ráno, když na ulici zahlédli dva lidi, jak se perou. Skupina začala pokřikovat, ať toho okamžitě nechají a pokusila se muže dostat od sebe, když zničehonic do nich najelo auto. Jeden člověk byl prohlášen za mrtvého přímo na místě, dalších pět je zraněných.

"Viděla jsem nějaká děcka, jak se perou," řekla svědkyně, která žije v sousedství, Milagros Urbina. "Pak zničehonic vidím bílé auto, jak do nich najíždí. Byl tam křik a chaos," popisuje. 

Ještě před samotným útokem viděl projíždějící motorista ženu, jak se snaží zabránit jednomu z mužů, aby se zúčastnil rvačky. "Projížděl jsem kolem, ale zastavil jsem, abych mohl scénku sledovat," řekl Ozzie Rogers. "Bylo jasně vidět, že se snažil na někoho vrhnout, ale ta holka ho držela zpátky. Nakonec se mu ale podařilo ji odstrčit," popsal situaci svědek.

"Tak dívka křičela, ať přestane, a zničehonic se objevilo to auto a lidská těla začala lítat kolem," líčí Rogers. 

Policie zatím vyloučila akt jako terorismus, kromě zraněných kvůli útočícímu autu byli i dva lidé během incidentu pobodáni. Jeden člověk skončil ve vazbě. Policie zatím nezveřejnila podrobnosti ohledně pachatele, další svědek však popsal řidiče jako mladého muže s culíkem. 

Témata: New York USA auto vjelo do davu lidí (obecně)