Hokej ho připravil o život! Voják (†23) spadl během fandění z balkónu!

Zesnulý poručík Jakub (†23)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. května 2019 15:50

Zatímco hokejoví reprezentanti bojovali s Kanadou o tři body, třiadvacetiletý slovenský voják Jakub marně bojoval o život. Během fandění totiž vypadl z balkónu na internátě a svým zraněním podlehl. Případ nyní vyšetřuje vojenská policie, nejspíš šlo o nešťastnou náhodu.

Obrovskou tragédii řeší od pondělní noci slovenská vojenská policie. Během utkání tamní hokejové reprezentace, která marně bojovala o výhru nad Kanadou (5:6), prohrál svůj boj o život třiadvacetiletý poručík Jakub, když vypadl z balkónu ve čtvrtém patře.

K pádu došlo na internátě v areálu Akademie ozbrojených sil generála M. R. Štefánika v Liptovském Mikuláši. Příčinu tragédie nyní vyšetřuje vojenská policie. Podle informací slovenského deníku Nový Čas se studenti dívali na hokej a pili u toho i alkohol. Jakou roli to ale hrálo, zatím není jasné.

K události došlo zhruba ve 22 hodin. Podle známého zesnulého poručíka šlo nejspíš o nešťastnou náhodu. Třiadvacetiletý Jakub měl celý život před sebou, všichni pro něj měli jen slova chvály a říkali, že to byl dobrý chlap.

Zesnulý voják pracoval ve vojenském útvaru, zároveň byl studentem čtvrtého ročníku zmíněné vojenské akademie, kterou studoval dálkově. „Měl dlouholetou přítelkyni, jmenuje se Valentína. Je to pro všechny obrovská tragédie,“ řekl Novému Času se slzami v očích jeho dobrý známý.

U vstupu do areálu nyní visí černá vlajka, upřímnou soustrast projevilo rodině i slovenské ministerstvo obrany. Více informací k případu ale jeho mluvčí neposkytne do té doby, než bude ukončeno vyšetřování orgány činnými v trestním řízení.

Témata: Armáda SR Slovensko hokej Čeští vojáci