Vězněná Tereza je na tom zle: Vážné zdravotní problémy

Tereza H. zadržená v Pákistánu 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. května 2019 16:18 | Aktualizováno: 14. května 2019 17:57

O tom, že Tereza H. (23) snáší život v pákistánském vězení velmi špatně, už jsme vás informovali. Jak se zdá, situace je ještě horší! Terezu totiž trápí nesnesitelné vedro a navíc má zdravotní problémy!

Už po verdiktu se objevily zprávy o tom, že se Tereza zhroutila, neustále pláče a odmítá komunikovat. Situace se od té doby nezlepšila – tedy alespoň ne k lepšímu! Podle serveru Expres se i Češky objevila kožní infekce, kterou ještě zhoršují příšerná vedra!

Léčba podobných zdravotních problémů není ve vězení právě snadná! „Tereza se teď sprchuje třikrát až čtyřikrát denně. Vězeňští lékaři jí doporučili, ať používá co nejvíce vody, a předepsali jí také léky na pokožku,“ vysvětluje zdroj z Pákistánu.

Tereza prý v horkých dnech nosí jen tričko a kraťasy. „V posledních dnech je velmi smutná a ustaraná. Kvůli horku nemůže ani pořádně spát,“ doplnil zdroj.

Tereza byla v březnu odsouzena na 8 let a 8 měsíců. Verdikt ovšem není pravomocný, odvolala se jak Tereza, která doufala ve zproštění viny, tak i státní zástupce, který žádal trest mnohem přísnější!

Soud by se měl k věci vrátit na začátku září. Z vězení by se nicméně Češka mohla dostat dříve, požádala totiž o propuštění na kauci. Jestli jí soudce vyhoví, by mělo být jasné už za několik dní.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán