Baby Sussex: Svět netrpělivě čeká, až Harry a Meghan představí svého syna!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

7. května 2019 13:13

Britové dnes napjatě očekávají, zda jim princ Harry a jeho manželka Meghan představí svého potomka, jehož jméno ještě nebylo oznámeno. Syn se vévodovi a vévodkyni ze Sussexu narodil v pondělí. Ze světa přicházejí gratulace, s blahopřáním přišli například bývalá americká první dáma Michelle Obamová, kanadský premiér Justin Trudeau nebo předseda australské vlády Scott Morrison.

Podle bookmakerů se dítě bude nejspíš jmenovat Alexander, James nebo Arthur. Mnoho sázek přijímají sázkové kanceláře také na Spencera, a to na počest Harryho zesnulé matky Diany, rozené Spencerové.

Britská média dnes také spekulují o tom, kde se "baby Sussex", jehož příchod na svět byl ohlášen na instagramu, narodilo - zda doma, v rezidenci páru Frogmore Cottage na pozemcích hradu Windsor, nebo v nemocnici. Bulvární deník Daily Mail tvrdí, že chlapec se narodil v jedné londýnské nemocnici, která bývalou americkou herečku v doprovodu matky přijala v neděli večer.

Hoch je osmým pravnoučetem královny Alžběty II. a prvním dítětem prince Harryho a Meghan. "Jsme oba naprosto nadšení," řekl v pondělí před televizními kamerami princ Harry. "Bylo to nádherné, úplně neuvěřitelné. Jsem na svou ženu hrozně pyšný a jako každý otec a rodič, který o svém dítěti říká, že je skvělé, tohle miminko je úplně k zulíbání," dodal.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr) Michelle Obamová Justin Trudeau