Vězněná Tereza H.: Takhle si to nepředstavovala ani v nejhorších snech!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. května 2019 10:16 | Aktualizováno: 6. května 2019 22:38

Češka Tereza H. (23) oslavila v Pákistánu, daleko od své rodiny a blízkých, už druhé narozeniny! Přestože pro ni její spoluvězeňkyně uspořádaly oslavu, Tereze moc do smíchu nebylo!

Tereza byla v pákistánském Láhauru odsouzena na 8 let a 8 měsíců. A i když snila o oslavě doma v Česku, už podruhé narozeniny musela strávit daleko od svých blízkých!

Spoluvězeňkyně chtěly Terezu potěšit oslavou, ta se ale nevyvedla podle představ!

Češka jim totiž chtěla jako díky nabídnout narozeninový dort, který objednala. Dozorci však podle Blesku Terezinu právníkovi zakázali pronést jej za zdi věznice!

„Tereza bude teď slavit narozeniny bez dortu. Dozorci řekli právníkovi, že pokud chce Tereza oslavu, musí poslat žádost řediteli místní vězeňské služby. Jen on může rozhodnout, zda to dovolí či nikoliv. Jinak má smůlu,“ cituje muže obeznámeného s pravidly věznice deník.

Na tyto narozeniny tak Tereza zcela jistě v dobrém vzpomínat nebude! A i když doufá, že ty 24. už oslaví doma v Česku, jde zatím jen o vzdálený sen! Češka se sice proti rozsudku odvolala, další přelíčení se ovšem bude konat až v září! A vzhledem k rychlosti tamních soudů je velice pravděpodobné, že Tereza bude i za další rok stále ještě čekat na verdikt!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán narozeniny