Turečtí fanoušci truchlí kvůli Šuralovi: Ať tě přijme Alláh a dá klid tvojí duši!

Josef Šural 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. dubna 2019 11:41

Kvůli nečekané smrti českého fotbalisty Josefa Šurala truchlí nejen jeho současní i bývalí spoluhráči, ale také fanoušci! Instagram tragicky zesnulého sportovce zahltily tisíce vzkazů z celého světa.

Šural zemřel v Turecku po nehodě minibusu, kterým cestoval spolu s některými spoluhráči Alanyasporu. Vraceli z nedělního ligového utkání na hřišti Kayserisporu, když jejich vozidlo havarovalo. Nehodu podle dostupných informací zřejmě způsobil řidič minibusu, který za volantem usnul.

Osmadvacetiletý útočník přes veškerou snahu lékařů v nemocnici podlehl zraněním. dalších šest jeho spoluhráčů utrpělo zranění. 

Jen krátce před osudnou nehodou poslal český fotbalista svým fanouškům vzkaz v angličtině. „Před námi je poslední dubnový zápas. Získali jsme v posledních třech zápasech sedm bodů a zítra plánujeme získat další. Držte nám palce,“ píše se v posledním Šuralově příspěvku.

Instagram po zveřejnění zprávy o Šuralově úmrtí zahltily dojemné vzkazy. Pod Šuralovou poslední fotkou se jich objevily už více než čtyři tisíce a další každou minutou přibývají.

Turečtí fanoušci vzkazují turecky i anglicky především to, že se za něj modlí k Alláhovi, aby jej přijal, a doufají, že jeho duše bude moci v klidu odpočívat. Další přidávají smutné smajlíky a zkratku R.I.P, tedy Requiescat in pace – „ať odpočívá v pokoji“.

Na Šuralově profilu se ovšem objevují příspěvky z celého světa. nechybí slova soustrasti ze Španělska či Portugalska. 

Objevují se také také vzkazy ze Slovenska., „Veľká tragédia,“ píše jeden z fanoušků. A nechybí samozřejmě ani reakce těch českých. „R.I.P Jožo, ukaž jim tam nahoře že jsi byl velký fotbalista,“ vzkazuje například Jirka. „Odpočívej v pokoji Šury,“ píše se v dalším smutečním vzkazu.

„Hodně sil rodině,“ přeje Šuralovým paní Nela. Šural, který hrál za turecký Alanyaspor od ledna 2019, po sově zanechal manželku Denisu, pětiletou dcerku Vanesu Alex a teprve tříměsíční Melissu. Právě jeho mladší dcera se objevila na jedné z posledních fotografií, které fotbalista na sociálních sítích zveřejnil.

Témata: Josef Šural sociální sítě Turecko Česká republika Fotbal