Tereza H. má ve vězení velký problém!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. dubna 2019 16:03 | Aktualizováno: 17. dubna 2019 10:53

Češku Terezu H., postihla v pákistánském vězení deprese. Za mřížemi přitom není ani měsíc. Podle dostupných informací na ní padla kvůli tomu, že se blíží Velikonoce, což reflektují i dozorkyně, které si pro ni přichystaly na příští pondělí překvapení.

Ačkoliv jí nedávno svitla naděje v podobě verdiktu pákistánského Nejvyššího soudu, který osvobodil muže odsouzeného za podobné delikty, psychický stav dvaadvacetileté Terezy Hlůškové, kterou v exotické zemi odsoudili k osmi letům vězení za pašování drog, se opět zhoršuje.

Mladá Češka za pět dní dokončí svůj první měsíc ve vězení a bude jí zbývat už jen 139 dalších. Vidina dlouhého pobytu za mřížemi jí na optimismu nepřidává. „Tereza nespala. Byla celou noc vzhůru. Byla zničená,“ řekla zdroji Blesku její spoluvězeňkyně.

Podle všeho souvisí její současné potíže i s faktem, že se blíží Velikonoce. Podle zdroje Blesku Tereza ve vězení soustavně pláče, protože jí chybí její rodina. Nahradit ji se snaží i místní vězeňské dozorkyně, ale ani jim se nedaří zlepšit náladu mladé Češky. A to si pro ni dokonce připravily malý dárek.

„Dozorkyně darovaly Tereze překrásné pákistánské šaty, které si na Velikonoce může obléknout,“ sdělil Blesku jeho zdroj. Navíc pro dvaadvacetiletou rodačku z Uherského Hradiště chystají překvapení na Velikonoční pondělí. O co přesně půjde, však není jasné.

Tereza Hlůšková nyní čeká na další soud, proti verdiktu z března letošního roku, který zněl osm let a osm měsíců odnětí svobody, se totiž na místě odvolala. Totéž však udělal i státní zástupce, který trest považuje za směšný.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu