VIDEO zachytilo HRŮZU na kolejích! Vlak v Polsku smetl sanitku plnou lidí, několik mrtvých!

vlak srazil sanitku v Polsku (3. 5. 2019)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. dubna 2019 20:59 | Aktualizováno: 6. dubna 2019 3:14

Děsivá nehoda se udála v polské obci Puszczykowo. Sanitka zůstala zaseklá na železničním přejezdu ve chvíli, kdy se na ni řítil rozjetý rychlík. To, co následovalo, zachytila kamera umístěná na přejezdu.

K incidentu došlo ve středu v polské obci Puszczykowo. Sanitka mířila k případu a se zapnutými majáky chtěla přejet železniční přejezd ve chvíli, kdy se spustily závory.

V sanitce se nacházeli dva záchranáři a lékař. Záběry z kamery zachytily zoufalou posádku vozidla, jak se snaží závory nejprve objet, a poté se otočit a vrátit se. To už ale nestihli.

Namísto toho, aby prorazili závoru nebo utekli z vozu, zůstali v sanitce sedět zrovna ve chvíli, kdy se na přejezd přiřítil vlak. Ten sanitku doslova sestřelil.

Lékař a jeden ze záchranářů na místě zemřeli. Druhý záchranář nyní bojuje v nemocnici o život. Cestující ve vlaku vyvázli bez zranění. 

V podobných případech je nutné vůz okamžitě opustit a útéct do bezpečné vzdálenosti, či ještě lépe závory prorazit. Na to ostatně upozorňuje i české ministerstvo dopravy: "Mrzí nás, že máme neveselou zprávu ze sousedního Polska. Prosím, pokud se někdy do obdobné situace dostanete, proražte závoru! Je na to stavěná," uvedlo.

Právě v Česku se totiž stejný případ odehrál jen o den později. Sanitka se  na přejezdu v Čenkově na Příbramsku srazila s osobním vlakem. Převážený pacient zemřel, zraněná spolujezdkyně ze sanitky byla převezena do nemocnice a řidič vyvázl bez zranění.

Témata: vlak srazil sanitku v Polsku (3. 5. 2019) Polsko Záchranná služba Nehody vlaků