ŠOK na Slovensku! Mafie po sobě zanechala lidská těla, policie pátrá i za pomoci bagru

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. dubna 2019 19:29 | Aktualizováno: 4. dubna 2019 22:44

Jen kousek za humny na sousedním Slovensku ještě nedávno operovala nebezpečná skupina mafiánů, kteří po sobě zanechali stopy v podobě lidských těl. Po nich teď pátrají tamní policisté, do akce museli povolat i bagr.

Slováci řeší rozsáhlý problém v souvislosti s organizovaným zločinem, dokonce mají co do činění s mafií. Tamní Národní kriminální agentura totiž za pomoci těžké techniky začala pracovat na odhalování tajných hrobů, ve kterých mají být pohřbeny oběti mafiánů.

Do akce se dostal i bagr, slovenská policie zveřejnila čtyři fotografie z akce na svém facebookovém profilu. Kde přesně se tajné hroby nachází, policisté z důvodu utajení neuvedli, za vše zodpovědná zločinecká skupina však měla působit na jihu Slovenska.

„V souvislosti s působením organizované zločinecké skupiny na jižním Slovensku příslušníci protizločinecké jednotky NAKA prohledávají místa možných tajných hrobů jejich obětí,“ sdělili policisté.

Zločineckou organizace už se slovenské policii podařilo rozprášit. Vyplývá to z informace, že se zadrženými členy této skupiny probíhají úkony související s trestním řízením. Žádné další informace však nemohou být zveřejněny, proto se neví, zdali jde o místní zločince nebo cizince.

Loni se však spekulovalo o působení italské mafie Ndrangheta na Slovensku v souvislosti s vraždou investigativního novináře Jána Kuciaka. Nakonec však vyšlo najevo, že nájemný zločin mají na svědomí slovenští občané v čele s kontroverzním podnikatelem Mariánem Kočnerem.

Témata: Slovensko krimi Policie SR Mafie