Odsouzená Češka Tereza H. učinila zásadní krok!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. dubna 2019 12:13

Tereza H., která byla v lednu 2018 chycena na letišti v pákistánském Láhauru s heroinem v kufru a následně odsouzena na téměř devět let, podala proti verdiktu soudu odvolání! Trvá totiž na tom, že je nevinná!

Podle pákistánský médií se Tereza, která byla před pár dny odsouzena na 8 let a 8 měsíců za pašování asi 9 kilogramů heroinu, proti verdiktu odvolala.

Podle serveru arynews.tv se obrátila na Vrchní soud v Láhauru a prostřednictvím svého advokáta pořádala, aby zrušil rozhodnutí okresního soudu.

„Navrhovatelka tvrdí, že rozhodnutí soudu popírá skutkové okolnosti případu,“ píše server. Jinými slovy -Tereza dál trvá na tom, že je nevinná a že soud v jejím případě prostě udělal chybu!

Soud ale ve svém verdiktu konstatoval, že obžaloba byla úspěšná, když potvrdila, že se Tereza dopustila pašování heroinu. Dívka podle něj nedokázala svou nevinu. Češka svou obhajobu postavila na tom, že kufr, kde se drogy našly, nebyl její.

O tom, že se odvolá, se spekulovalo ihned po vynesení verdiktu. O odvolání mluvil i žalobce, podle kterého se naopak soudce Shehzad Raza zachoval k Češce velmi mírně. On sám by ji chtěl poslat za mříže na doživotí!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu