Dočkají se spravedlnosti? Michael Jackson konečně obviněn americkou policií!

Michael Jackson (foto: Casta03) 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. března 2019 16:57

Američtí policisté zadrželi o víkendu muže, který tvrdil, že se jmenuje Michael Jackson. Shodou okolností šlo o obviněného ze sexuálního obtěžování dětí. Takovým nařčením přitom legendární „král popu“ čelí už tři desítky let, teď se tak děje v souvislosti s dokumentem Leaving Neverland. O případu informoval New York Post.

Příslušníci policie z okresu Berkeley zastavili 23. března řidiče, který řídil poškozené auto. Vyzvali ho tedy k předložení dokladů. Muž reagoval slovy, že si svůj řidičský průkaz zapomněl, uvedl však, že se jmenuje Michael Jackson. Policisté však žádnou osobu tohoto jména s jím uvedeným datem narození v systému nenašli.

Strážníci se tedy ponořili do vyšetřování a muže identifikovali jako šestapadesátiletého Kennetha Michaela Wrighta z Jižní Karolíny. Jak ale zjistili vzápětí, na Wrighta byl vydán soudní příkaz k zadržení za skutky, z nichž je obviňována i osoba, jejíž jméno uvedl původně, tedy legendární „král popu“ Michael Jackson.

Wright je totiž rovněž obviněn ze sexuálního obtěžování dětí. Kromě toho je obviněn také z podvodu nebo neúčasti na soudním líčení. Šestapadesátiletý muž byl zadržen a umístěn do cely předběžného zadržení. Kancelář šerifa celý případ vtipně okomentovala, když použila i termín „smooth criminal“. Tak se jmenuje jedna z Jacksonových nejslavnějších písniček.

Legendární zpěvák je i deset let po smrti opakovaně obviňován ze sexuálního obtěžování dětí. Naposledy se o to postarali Wade Robson a James Safechuck, kteří o všem promluvili v nedávném dokumentu televizní stanice HBO Leaving Neverland.

Jeho odvysílání vyvolalo řadu rozporuplných reakcí. Najdou se sice Jacksonovi obhájci, v médiích však dostávají prostor především lidé, kteří podporují Robsona se Safechuckem. Někteří dokonce volají po přehodnocení odkazu „krále popu“, vybrané radiové stanice už přestaly hrát Jacksonovy písničky.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland krimi Policie USA