DOŽIVOTÍ pro Terezu H.? Pákistánský žalobce představil svůj další plán!

Tereza H. zadržená v Pákistánu u soudu 9

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

23. března 2019 9:23

Tereza Hlůšková (22), která byla v Pákistánu shledána vinnou z pašování asi 9 kilogramů heroinu, si má odsedět 8 let a 8 měsíců! Jenže žalobce na ni má dál spadeno! Chce, aby si Tereza odseděla trest mnohem delší!

Téměř devítiletý trest se mnohým může zdát velmi tvrdý! Je ale třeba podotknout, že se pohybuje na dolní hranici. Mohla totiž dostat mnohem víc!

Samotná Tereza ale věřila v úplné osvobození a návrat domů a u soudu se při vynesení verdiktu rozplakala!

Model treza crying after sentenced for 8 years in prision#TerezaHluskova #Holi #BilawalBhuttoZardari #VisitPeacefulPakistan #Bahawalpur pic.twitter.com/8L8DcsyIsw

— waqar niazi (@waqarniazi748) 20. března 2019

Verdikt zatím není pravomocný a Tereza se proti němu hodná odvolat. Jenže odvolat se hodlá i státní zástupce, který se domnívá, že byl soudce k mladé Češce příliš mírný.

„Chci se odvolat kvůli zvýšení trestu. Byl totiž podle mě udělen nižší trest, než by podle zákona měl,“ cituje žalobce Aftaba Ahmeda Blesk.cz.

Ahmed totiž říká, že soudce Tereze udělil trest ne za pašování tvrdých drog, ale takový trest, který by dostala za pouhé držení surovin k jejich výrobě!

„Chtěl bych, aby jí soud udělil maximální trest, tedy odnětí svobody na doživotí s dolní hranicí trestní sazby 25 let,“ upozornil už předem pákistánský státní zástupce.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán