SOUD ROZHODL! Tereza H. si odpyká dlouhý trest. Po rozsudku zkolabovala!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. března 2019 9:50 | Aktualizováno: 20. března 2019 13:47

Jak soudce slíbil, tak také učinil! Tereza H. se konečně dozvěděla verdikt – a rozhodně nemá důvod k radosti! Místo cesty domů ji čekají roky za mřížemi!

Češku zadrželi na letišti v Láhauru 10. ledna 2018 s devíti kilogramy heroinu v kufru. Soudce Šahzád Raza Tereze v úterý po závěrečných řečech státního zástupce i obhájce slíbil, že dnes konečně vynese verdikt, na který všichni netrpělivě čekali! A není se co divit, proces se táhl víc než rok.

Tereza věřila, že se už brzy dostane domů, jenže soudce jí vyrazil dech! Mladou Češku obviněnou z pašování 9 kilogramů heroinu poslal na necelých 9 let za mříže! Kromě vězení musí Tereza zaplatit také pokutu!

Robert Řehák z tiskového odboru MZV pro stars24.cz potvrdil, že Tereza H. byla odsouzena na 8 let a 8 měsíců. Navíc jí byla vyměřena pokuta ve výši 113 337 pákistánských rupií. „Spoluobžalovaný byl zproštěn viny. Proti rozsudku je možné podat odvolání k Vrchnímu soudu v Láhauru,“ uvedl pro stars24.cz Řehák.

Právník Terezy H. následně podle agentury AP potvrdil, že jeho klientka se proti rozsudku odvolá.

Přímo u soudu Terezu podporovali zástupci českého konzulátu a nechyběl ani Terezin ctitel, který jí opakovaně vyznal lásku a dokonce ji i požádal o ruku! Tereza má ale teď úplně jiné starosti - po vynesení rozsudku se rozplakala a úplně zhroutila!

Česká republika nemá s Pákistánem smlouvu o vydávání odsouzenců, takže si svůj trest bude muset s největší pravděpodobností odsedět v Pákistánu daleko od svých přátel a rodiny.

„Pokud si odsouzená Češka požádá u pákistánských úřadů o předání k výkonu trestu do ČR, pak ČR podnikne všechny nezbytné kroky to tomu, aby mohla být k výkonu trestu do ČR předána,“ dodal pro stars24.cz mluvčí české diplomacie.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy