Zemřela nejstarší žena světa Violet Mosse Brown. Bylo jí 117 let!

Violet Mosse Brown (117 let)

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

16. září 2017 18:41

V pátek přišel svět o momentálně nejstaršího člověka, stosedmnáctiletou Violet Mosse – Brown.

Rodilá Jamajčanka zemřela kvůli narůstajícím zdravotním potížím, které v jejím věku nebyly dále slučitelné se životem. Stařenka ve své poslední chvíli bojovala s nízkým tlakem, nepravidelným tepem a dehydratací. Smutnou zprávu o jejím odchodu si včera vyslechli její nejbližší po příchodu do nemocnice. Její úmrtí oznámil světu na svém twitteru dokonce premiér Jamajky Andrew Holness.

Zvědaví novináři se Violet už řadu let vyptávali, co nejdůležitějšího dělá pro své zdraví. Podle ní hrálo velkou roli ovoce a zelenina v jejím jídelníčku a fyzická práce.

Ve stejném věku zemřela letos v dubnu Italka Emma Morano, která se loni dostala do celosvětové tabulky nejdéle žijících lidí. Podle ní tkví dlouhověkost také hlavně v jídelníčku. V tom jejím nesměla chybět například syrová vejce, mleté maso nebo mléko.

Pokud si myslíte, že se takto vysokého věku dožívají pouze ženy, Indonésan Mbah Ghoto, je důkazem opaku. Muž se totiž podle svého občanského průkazu narodil 31. prosince v roce1870! Zemřel stejně jako Mosse – Brown a Morano letos, a to ve věku neuvěřitelných 146 let!

Bohužel nemohl být zapsán do Guinessovy knihy rekordů, jelikož indonéské úřady nedoložily údaje o jeho narození.

Témata: Violet Mosse Brown Nejstarší lidé