MASIVNÍ MASAKR: Ve škole zaútočili střelci, mezi mrtvými jsou převážně děti!

Masivní smrtící střelba ve škole v Sao Paulu (13.3.2019) 5

Autor: ČTK, stars24.cz

13. března 2019 16:40 | Aktualizováno: 13. března 2019 16:56

Nejméně šest školáků a jeden zaměstnanec dnes zemřeli při střelbě ve škole na předměstí brazilského Sao Paula. Dalších 17 osob bylo zraněno. Informovala o tom místní média, podle nichž zemřeli i dva mladí střelci, kteří zřejmě po činu spáchali sebevraždu.

Dva ozbrojení mladíci začali střílet ve státní škole na předměstí největšího brazilského města ráno krátce po devátého hodině místního času.

Podle BBC zemřelo nejméně šest žáků a dva dospělí. Mrtví jsou i dva útočníci, o kterých média píší jako o "teenagerech". Podle místních médií byl minimálně jeden ze střelců bývalým žákem školy.

At least five students have been killed in a shooting at a school in #SãoPaulo state in #Brazil , 

One adult was also killed in the attack at the #ProfessorRaulBrasilstateschool in #Suzano . #SaoPaulo #BrasilUrgente pic.twitter.com/NLW1PcnVt3

— NFTV (@nftvnews) 13. března 2019

Deník Folha de Sao Paulo napsal, že ve škole vypukla panika, studenti z ní vybíhali ven a snažili se ukrýt v blízkých obchodech. Na místo dorazila policie, hasiči a sanitky.

"Byla jsem o přestávce ve třídě. Myslela jsem, že ten zvuk dělají bomby. Když jsem si uvědomila, že jsou to výstřely, zůstala jsem tam. Vyšla jsem, až když přišla policie," popisuje učitelka Sandra Perez pro místní média.

Ve škole studuje asi tisíc žáků ve věku od šesti do 18 let, zařízení se nachází v centru města Suzano, asi 50 km od Sao Paula.

„Je to velmi smutná scéna, ta nejsmutnější věc, jakou jsem za celý svůj život viděl. Teenageři, kteří byli brutálně zavražděni," řekl po návštěvě školy guvernér státu Sao Paulo João Doria.

Témata: Střelba ve škole v Sao Paulu (13.3.2019) Brazílie střelba