Je to zázrak! Novozélanďanka nemohla počít dítě, nakonec s manželem nevěřili vlastním očím!

Děti, dětské

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. března 2019 16:03

Jedním slovem zázrak. Mladá Novozélanďanka toužila po tom, aby měl syn sourozence, měla ale problém počít dítě. Když se jí to s manželem konečně podařilo, nevěřili vlastním očím. Na ultrazvuku se objevila dvojčata. Dva páry dvojčat. Jak to dopadlo?

Mladí Novozélanďané Josh a Kendall MacDonaldovi toužili po tom, aby měl jejich tříletý syn Brooklyn sourozence. Sedmadvacetiletá žena ale měla problém podruhé otěhotnět, protože trpí syndromem polycystických vaječníků a endometriózou. Po letech nezdarů nakonec přišla do jiného stavu, přesto ale přišel šok.

Kendall totiž otěhotněla s dvojčaty. Kvůli onemocnění měla velmi nepravidelnou ovulaci, proto brala léky. Ty však způsobily, že se během jednoho cyklu uvolnilo víc vajíček. Na těhotenském testu se tak objevily dvě čárky a pár byl štěstím bez sebe. To ale nebylo zdaleka vše.

„Lékař v mé děloze objevil nejdřív druhé bijící srdce, pak třetí, čtvrté… Nemohla jsem tomu uvěřit,“ vzpomínala Novozélanďanka pro Daily Mail. Radost ale vzápětí vystřídaly obrovské obavy o zdraví.

Po dvanácti týdnech totiž lékaři oznámili mamince nemilou zprávu, že je velká šance, že přežije jen jeden pár dvojčátek. „Navíc mi řekli, že těhotenství ohrožuje moje zdraví, a tak mi doporučili, ať rozhodnu, které z dvojčat nechám přežít a podstoupím potrat,“ popisuje Kendall, která se ale odmítla početnější rodiny vzdát.

Změnila špitál a nová gynekoložka jí řekla, že pokud si přeje mít všechny čtyři děti, udělá vše, co je v jejích silách, aby se to povedlo. Kendall musela ihned nastoupit do nemocnice na pozorování. „Bylo mi řečeno, že miminka se musí donosit alespoň do 28. týdne těhotenství, aby měla šanci na přežití,“ prozradila.

To se podařilo, Kendall hned poté podstoupila císařský řez. Všechna čtyři miminka sice vážila jen něco málo přes jedno kilo, musela být napojena na dýchací trubici a 12 týdnů strávit v inkubátoru, nakonec si je ale MacDonaldovi mohli vzít domů. „Je to zázrak,“ říkají.

Témata: děti Dvojčata Nový Zéland