Rodinné drama! Otec vyhodil z okna své čtyři děti, holčička je v ohrožení života!

děti

Autor: ČTK, stars24.cz

28. února 2019 16:40

Na chorvatském ostrově Pag dnes ráno vyhodil otec čtyři své malé děti, tři holčičky a chlapce, z prvního patra domu. Dvě nejstarší děti, dívky, jsou zraněné vážně, život jedné je v ohrožení. Otec se hned po činu přihlásil na policii, informovala chorvatská média. Motiv zatím není jasný.

Policie sdělila, že o události byla informována v 06:47. Co činu 54letého nočního hlídače předcházelo, se nyní vyšetřuje. Vyslechnuti už byli sousedé a výslech nyní čeká také pachatelovu manželku, která je i matkou dětí.

Žádné problémy v rodině policie v poslední době neměla hlášené, napsal na svém webu deník Večernji list. Dodal, že podle zástupce prokuratury Radovana Marjanoviče by jednání otce mělo být kvalifikováno jako pokus o vraždu.

Father throws his four small children off the family home's balcony in a domestic abuse incident which shocked #Croatiahttps://t.co/Dq6qUpD7p1

— N1english (@N1info) 28. února 2019

Chorvatská sekce regionální televize N1 uvedla, že otec své potomky ve věku tři, pět, sedm a osm let vyhodil z okna prvního patra domu z výšky asi šesti metrů. Při příjezdu policie byli všichni při vědomí.

Pracovníci nemocnice v Zadaru, kam byly děti převezeny, na tiskové konferenci informovali, že lékaři bojují o život sedmileté holčičky, která je napojená na umělé dýchání. Zřejmě ji bude nutné přepravit do nemocnice v Záhřebu. Její osmiletá sestra je ve stabilním stavu, ale je také zraněná vážně. Stav dvou nejmladších sourozenců, chlapce a dívky, je lepší.

Děti utrpěly převážně zranění hlavy, u dvou nejstarších včetně proražení lebky, a zranění v oblasti hrudníku.

Témata: Chorvatsko krimi děti