Otřesné zprávy ze zámoří: V Kanadě za rozbřesku zastřelili mladou matku tří dětí. Byla to Češka!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. února 2019 9:42

Zbytečná smrt mladé matky tří dětí otřásla v uplynulých dnech kanadským Torontem. Nové skutečnosti spojily její vraždu i s Českem. Policisté totiž oběť identifikovali jako mladou Češku Veroniku M.

Celý případ se odehrál už předminulou neděli těsně před sedmou hodinou ranní. Čtyřiadvacetiletou Veroniku M. našli přivolaní policisté v bílém autě značky Mercedes Benz v jednom z parkovacích domů v Torontu. Mladá Češka měla na těle několik střelných poranění a nejevila známky života.

Záchranářům se jí nakonec podařilo oživit, v pátek ale mladá žena svým zraněním podlehla. Policie nyní intenzivně pátrá po pachateli vraždy. Podle dostupných informací hledá tmavě zbarvené SUV, v němž svědci spatřili dvě osoby, jak opouštějí místo činu.

„Zrovna jsem se z koupelny vracela do postele, když se najednou ozvaly první výstřely. Pak přišla krátká pauza a následovaly další tři rány,“ řekla jedna ze svědkyň místnímu deníku Toronto Sun. Podle informací CTV News zajistili policisté na místě více než 20 nábojnic.

Podle informací deníku Blesk se Veronika právě vracela z večírku, v garážích jí měly vysadit její kamarádky. Krátce poté měla zaznít střelba, kterou slyšela i matka mladé ženy. Ta uvedla, že jí dcera ještě stihla napsat, že za chvíli už bude doma. Tam už ale za svými třemi dětmi nedorazila. Nejmladšímu z nich je teprve několik měsíců. Do péče si je nyní převzala Veroničina sestra.

Jedná se už o devátou vraždu v kanadském Torontu za pouhý měsíc a půl letošního roku. Šest obětí bylo zastřeleno. Mezi místními obyvateli to způsobilo značnou paniku, někteří lidé se bojí vycházet do ulic.

Témata: krimi Kanada Policie Kanada Vražda smrt zbraně