Vladimír Putin se zranil!

Vladimír Putin při tréninku

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. února 2019 21:53

Ruský prezident Vladimir Putin si ve čtvrtek přivodil drobné zranění při sportovních aktivitách v Soči. Napsala to dnes agentura Interfax. Šéf Kremlu si v černomořském letovisku nejdřív zalyžoval a po summitu s vůdci Turecka a Íránu absolvoval trénink džuda, při němž si poranil palec pravé ruky. Ošetřen byl podle Interfaxu na místě.

Ruská státní média prezentují občanům šestašedesátiletého prezidenta jako zaníceného sportovce, připomínají ho hlavně jako držitele černého pásu v džudu a milovníka alpského lyžování. Putin si už ale troufl i na řízení soutěžního kamionu nebo motorového rogala, potápěl se do mořských i sladkovodních hlubin a blýskl se i v úloze neohroženého lovce, když výstřelem z uspávací pušky zpacifikoval tygra.

Dnes byla zveřejněna série fotografií z Putinova tréninku v Soči, při němž mu byl partnerem ruský borec Beslan Mudranov. Přestože jde o olympijského šampiona, Putin je na fotografiích zachycen téměř výhradně ve vítězných pozicích.

Dnes si ruský vůdce zahrál v Soči navzdory zranění i hokej s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem, který je v Rusku na třídenní návštěvě. V prezidentském týmu Tygrů proti domácím Medvědům hrál podle agentury TASS spolu s oběma prezidenty i čtrnáctiletý syn běloruského vůdce Kolja. V utkání hraném na tři třetiny po 15 minutách porazili Tygři své soupeře přesvědčivě 16:1. Zvlášť se prý osvědčila útočná trojka Putin-Lukašenko-Lukašenko.

Témata: Vladimír Putin