Obézní Donald Trump! Váží 110,2 kilogramu s indexem tělesné hmotnosti 30,4

Donald Trump 4

Autor: ČTK, stars24.cz

15. února 2019 2:40

Americký prezident Donald Trump v uplynulém roce přibral pár kilogramů, čímž překročil hranice obezity. Ale podle lékaře, který ho minulý týden vyšetřil, je celkově "ve velmi dobrém zdravotním stavu". Uvedla to agentura Reuters.

"Se zřetelem na všechny laboratorní výsledky, vyšetření a odborná doporučení zůstává prezident podle mého zjištění ve velmi dobrém zdravotním stavu," napsal prezidentův lékař Sean Conley ve zprávě, kterou vydal Bílý dům.

Spis s podrobnými výsledky vyšetření, kterému se prezident podrobil ve vojenské nemocnici Waltera Reeda na předměstí Washingtonu v pátek minulý týden, uvádí, že Trump váží 110,2 kilogramu, zatímco na počátku loňského roku tomu bylo 108,4 kilogramu.

Prezidentův index tělesné hmotnosti nyní činí 30,4, napsala agentura AP a dodala, že lidé, jejichž index překračuje 30, jsou považováni za obézní.

Dvaasedmdesátiletý prezident je abstinent a nekuřák. I loni byl Trumpův zdravotní stav hodnocen jako vynikající, prezident ale zároveň dostal doporučení, aby jedl méně tučnou stravu a začal cvičit. Jeho tehdejší lékař Ronny Jackson uvedl, že šéf Bílého domu váží přes 108 kilogramů a měl by pár kilogramů shodit.

Trumpovi spolupracovníci tvrdí, že prezident nyní jí více ryb, ale stále si dopřává dobře propečené steaky s kečupem a hranolky. Trump také projevuje dlouhodobou a pečlivě zdokumentovanou náklonnost k rychlému občerstvení.

Conley ve zprávě také uvedl, že zvýšil dávkování léku, jehož cílem je snížit takzvaný špatný cholesterol.

Ačkoli pro prezidenty nejsou takovéto kontroly povinné, pravidelně je podstupují a po prohlídkách zveřejňují lékařské zprávy s konstatováním, že jsou pro výkon funkce způsobilí.

Témata: Donald Trump zdraví