Otřesná smrt batolete na Slovensku! V krvi mělo přes jedno promile alkoholu

Alkohol, ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. února 2019 14:06

Nedaleko Prešova na Slovensku se v minulém měsíci odehrála nevídaná tragédie. Sotva zletilý strýc tu měl opít svého teprve šestiměsíčního synovce k smrti. Pitva prokázala v krvi batolete jeden a čtvrt promile alkoholu.

Tragédie se odehrála na východě Slovenska ve městě Stropkov v Prešovském kraji. Podle serveru tvnoviny.sk tam teprve šestiměsíční miminko zemřelo na následky požití alkoholu. Malý Tobias měl v krvi přes jedno promile alkoholu.

Celá událost se měla odehrát už v polovině ledna, do rukou policie se ale nyní dostaly výsledky pitvy, které příčinu smrti potvrdily. Policisté i matka dítěte tvrdí, že alkohol miminku podal teprve šestnáctiletý strýc chlapce.

„Viděla jsem, že bratranec měl malého v rukách,“ uvedla Tobiasova matka. Od úst mu prý vytrhla lahev s průhlednou kapalinou, následně zjišťovala její původ u babičky i bratrance. „On mi jen odpověděl, že malý je silný chlapec,“ popisovala. U chlapce se následně neúspěšně pokoušela vyvolat zvracení.

Sanitku nakonec zavolala až ráno, během převozu do nemocnice v nedalekém Svidníku ale malý Tobias zemřel. Toxikologickým vyšetřením byl v chlapcově těle zjištěn etanol. Strašlivých 1,24 promile alkoholu bylo příčinou jeho smrti. Tato hodnota odpovídá zhruba 17 mililitrům 40% alkoholu.

Devatenáctiletého mladíka, který odmítl k případu cokoliv říct, obvinila slovenská policie ze zločinu usmrcení. Za mřížemi kvůli tomu může strávit dva až pět let. Zároveň se podrobí psychologickým a dalším odborným vyšetřením, jeho matka však tvrdí, že její syn nic takového rozhodně neudělal.

Témata: děti Alkohol smrt Slovensko