Konec nadějí. Našlo se letadlo s argentinským fotbalistou Salou

Pieta za Emiliana Salu

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. února 2019 10:45

Přesně před 14 dny začalo rozsáhlé pátrání po letounu s argentinským fotbalistou Emilianem Salou na palubě. Teď konečně dospělo k definitivnímu konci. Jeho rodinu však výsledek nepotěšil.

Nalezení vraku potvrdil BBC jménem fotbalistovy rodiny David Mearns. Na místo už zamířila skupina, která má vrak malého letounu Piper Malibu vzyvednout. „Nemůžu tomu uvěřit. Tohle je špatný sen, noční můra,“ uvedl pro deník The Sun Salův otec Horacio.

Osmadvacetiletý útočník Emiliano Sala se spolu s letounem, který řídil pilot David Ibbotson, ztratil na cestě mezi francouzským Nantes a velšským Cardiffem, mezi fotbalovými kluby z těchto měst totiž v zimním období přestoupil za téměř půl miliardy korun. Velšský klub nikdy za žádného hráče nezaplatil víc peněz.

Po ukončení oficiálního pátrání iniciovala rodina fotbalisty vlastní, na jeho uskutečnění se jim povedlo vybrat 324 tisíc liber (9,5 milionu korun). Od neděla tak po vraku stroje pátrala dvě speciální plavidla, která prováděla průzkum mořského dna za pomoci sonaru.

Salův agent Willie McKay, který mu měl soukromé letadlo zařídit, řekl, že je pro něj celá věc noční můrou. Kdyby prý svému klientovi nepovolil návrat do bývalého působiště, kde se chtěl Sala rozloučit se svými kamarády, „byl by stále mezi námi“.

Fanoušci Cardiffu včera uctili Salovu památku, když položili květiny na pietní místa na stadionu. Cardiff City v prvním domácím utkání po Salově zmizení porazil Bournemouth 2:0.

Témata: Emiliano Sala Fotbal Letecké nehody