To je smůla! Kanaďanka zvítězila v loterii, ale výhry se nedočkala

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. února 2019 9:50

Ač mnozí z nás sází každý týden, vyhrát v loterii se poštěstí jen pár lidem na celém světě. Jedním z nich byla třiatřicetiletá Kanaďanka z Newfoundlandu. Než si však stihla dojít pro peníze, spadla klec.

Třiatřicetiletá žena zvítězila v loterii, radost jí ale rychle opustila. Kanadská policie jí totiž viní z krádeže kreditní karty, kterou vítězný los zakoupila. Ženu navíc k její smůle zadrželi přímo ve chvíli, kdy si do kanceláře loterijní společnosti přišla pro výhru ve výši 50 tisíc dolarů.

Celý příběh odstartoval už ve středu, kdy policii kontaktoval muž s tím, že mu byla odcizena peněženka. Jeho kreditní karta byla následně použita k několika transakcím ve městě Paradise, a to včetně koupi vítězného tiketu. Serveru CBC News to potvrdil i přímo majitel obchodu, kde byl tiket zakoupen.

Policisté potvrdili, že žena svou výhru opravdu neobdržela. Dokonce ani nedorazila do kanceláře, protože jí policisté obklíčili ještě ve chvíli, kdy vystupovala z vozidla.

Řada lidí na sociálních sítích si myslí, že by výhra měla připadnout okradenému muži. Zástupci loterijní společnosti ale tvrdí, že to není možné. „Atlantic Lottery vyplácí výhry jen za legálně pořízené tikety,“ uvedla mluvčí společnosti Natalie Belliveauová. Výhra tak pravděpodobně nebude vyplacena nikomu a připadne na účet budoucího jackpotu.

Ještě před jejím zatčením navíc policisté na ženu narazili při jiném trestném činu. Dělala totiž spolujezdkyni šestačtyřicetileté ženě, která řídila s neplatným řidičským průkazem a bez povinného ručení. Tehdy ale policisté obě ženy propustili.

Témata: loterie Kanada Lidé