Francií otřásla brutální vražda! Muž zabil přítele sestry, protože nebyl muslim!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. února 2019 15:34

Francouzský osud odmítl dovolání Samira Kouidera, který se zpovídal z vraždy mladého Francouze. Podle obviněného šlo o nehodu spáchanou v afektu. Jenže tuto teorii důkazy ihned vyvrátily.

Soud odmítl odvolání Kouidera, forenzní důkazy totiž byly v rozporu s tvrzením 29letého migranta, podle kterého byla smrt jednadvacetiletého Francouze Kevina Roudeslyho pouhá nehoda.

Kouider podle francouzského deníku La Provence od svého zatčení na Silvestra v roce 2013 přednesl už několik různých verzí toho, co se vlastně stalo.

Tento víkend u soudu řekl, že když se 28. prosince objevil před Roudeslyho domem ve francouzském Avignonu pouze s úmyslem nalézt svou mladší sestru Imene, která o dva dny dříve utekla z domu své tety.

Obviněný také prohlašoval, že nevěděl, že je jeho sestra Imène v Kevinově domě, ani to, že pár se po rozchodu opět usmířil udržoval romantický vztah. „[Kevin] mě laskavě přivítal," řekl. Pak ale s obětí začal zápasit kvůli mobilnímu telefonu, během potyčky pak prý neúmyslně bodl Kevina do nohy.

Teď u soudu tvrdil že nůž patřil Kevinovi, v předchozí výpovědi nicméně Kouider řekl soudu, že předtím zabavil zbraň mladému muži přezdívanému "Moustic", aby se prý ujistil, že jeho přítel „neudělá nic hloupého", uvádí La Provence .

Tvrzení obžalovaného, že neměl v úmyslu zabít Kevina a že se vše stalo v „okamžiku zuřivosti ", bylo ale v rozporu s forenzními důkazy i lékařskou zprávou, ve které se píše, že oběť měla přeťatou krční žílu a probodnutou plíci.

Kouider, jehož "archaické" názory žalobce přirovnal k Talibanu, odmítl obvinění, že vražda byla zločinem pramenícím z rasismu. U soudu nicméně také zaznělo, že Kouider a jeho teta odmítali přijmout vztah Imene a Kevina kvůli tomu, že byl „Francouz a nemuslim", dodal deník. „To zabití nemělo nic společného s náboženstvím", protestoval marně Kouider.

Témata: Francie Vražda soudy