Instagram mi zabil dceru! Tragédie v okolí královské rodiny otřásá Británií!

Sebevražda - ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. února 2019 14:43 | Aktualizováno: 2. února 2019 15:17

O negativních efektech sociálních sítích se napsalo už leccos. Velkou Británii nyní hýbe sebevražda nezletilé dívky, v níž měl údajně svou významnou roli sehrát Instagram. Tvrdí to alespoň otec oběti.

Zarmoucený režisér Ian Russell tvrdí, že jeho čtrnáctiletá dcera Molly si vzala život poté, co na sociální síti Instagram viděla řadu obrázků sebepoškozování i sebevražd. Molly byla nalezena mrtvá jen několik hodin poté, co dodělala domácí úkol a připravila si věci na další školní den. „Mrzí mě to. Udělala jsem to kvůli sobě,“ stálo v dopise na rozloučenou.

Středoškolačka Molly začala podobná videa sledovat bez vědomí rodičů. „Nepochybuji, že právě Instagram pomohl zabít moji dceru. Mohla toho tolik nabídnout a najednou je všechno pryč,“ řekl BBC její otec Ian. „Chovala se jako běžný teenager a dívala se do budoucnosti s entusiasmem,“ dodal.

„Toho večera si udělala úkol, sbalila si věci a byla připravená ráno vyrazit do školy. Ráno jsme se probudili a už byla mrtvá,“ popisuje zdrcený otec. Podle něj měla Molly přístup ke značnému množství znepokojujícího obsahu.

„Dost věcí bylo i pozitivních. Často šlo o skupiny lidí, kteří si snažili vzájemně pomoct, zůstat pozitivní a nepoškozovat se,“ konstatuje Russell. „Ale některý obsah mě šokoval tím, že k sebepoškozování vybízel, dokonce i k sebevraždám,“ dodal.

Celá kauza má ještě větší dosah, protože Ian Russell je známým režisérem britské televize BBC, pro kterou režíruje události královské rodiny. V nedávné době to byla třeba oslava 90. narozenin královny Alžběty.

Témata: sebevražda děti sociální sítě Instagram Velká Británie