Neuvěřitelná loupež! Ani v Hollywoodu by ji lépe nevymysleli!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. února 2019 10:38

Nevídaný objev učinili ve středu policisté v americkém Miami. Připravovanou bankovní loupež tam zhatili opravdu na poslední chvíli, pachatelům zbývalo na cestě k pobočce jen několik metrů.

FBI vyšetřuje od středy případ bankovní loupeže ve stádiu přípravy, který je jako vystřižený z hollywoodského filmu. Policisté v Pembroke Pines, což je předměstí Miami, totiž našli tunel, který vedl do jedné z místních bank.

Celý případ odstartoval už o den dříve, kdy někdo z místních nahlásil, že uprostřed silnice se objevil menší výmol. Na místo tak dorazili dělníci, kteří objevili o poznání větší díru a v ní oranžový prodlužovací kabel, což jim přišlo podezřelé.

Attempted bank burglary. 50 yard tunnel leads to Chase Bank branch at 390 S. Flamingo Road, Pembroke Pines, FL. Call FBI with information 754.703.2000. pic.twitter.com/nK0rZi8QTO

— FBI Miami (@FBIMiamiFL) 30. ledna 2019

Zavolali tedy místní policisty, kteří rovněž díru vyhodnotili jako podezřelou, a tak se rozhodli zavolat federální kolegy. Agenti FBI po svém příjezdu na místo zjistili, že v nedalekém lesním porostu je dřevěnou paletou zakrytý vchod do tunelu.

Přímo v tunelu rovněž objevili generátor značky Honda, naviják a venku vagón. Tyto věci nejspíš pachatelé používali při hloubení tunelu a odvážení vytěžené zeminy. Agenty zaujaly především proporce tunelu, který měl jen kolem 60 až 90 centimetrů v průměru.

„Museli byste být opravdu malí, aby jste se tam dostali. Stejně by vám připadal hodně klaustrofobický,“ řekl mluvčí místní FBI Michael Leverock. „Něco takového jsem viděl jenom ve filmu,“ dodává.

„Je to šílené. O něčem takovém slyšíte leda ve filmu. Jak si mohl někdo myslet, že mu to vyjde?“ ptal se nevěřícně jeden ze zaměstnanců banky. Pachatelé však zůstávají neznámí, FBI tedy pokračuje ve vyšetřování celého případu. O žádné peníze však banka nepřišla, protože tunel ještě nebyl hotový. Do cíle zbývalo několik metrů.

Témata: krimi USA FBI