Pěkně strávený víkend v New Yorku? Žena ho prožila tam, kde rozhodně nechtěla

New York.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. ledna 2019 14:00

Strávit romantický víkend v americkém New Yorku by chtěl asi každý z nás. Jedné ženě se sice poštěstilo strávit ve Velkém jablku celý víkend, ale na místě, které by jí rozhodně nikdo z nás nezáviděl.

Třiapadesátiletá Marites Fortalizová dle deníku The Guardian vstoupila do výtahu v domě na newyorském Manhattanu, který patří investičnímu bankéři Warrenu Stephensovi v pátek odpoledne. Jeho dveře se opět otevřely až v pondělí v 10 hodin dopoledne, když hasiči zareagovali na nouzové volání.

Poškozená žena se nyní zotavuje v nemocnici, podle rodinného prohlášení je však ve stabilní kondici. Z dvouapůldenního pobytu ve výtahu vyvázla jen se značnou dehydratací.

Zástupci investiční banky Stephens Inc., která sídlí ve městě Little Rock v Arkansasu, uvedli, že Fortalizová je hodnotnou členkou jejich firemní rodiny už po 18 let. Dodali také, že do nemocnice jí doprovodil jeden ze členů rodiny.

Jak se vůbec celý nezáviděníhodný incident odehrál? Výtah s Fortalizovou se zasekl mezi druhým a třetím patrem budovy, která leží na Upper East Side nedaleko Central Parku, už v pátek. Třiapadesátiletou ženu přesto dlouho nikdo nehledal.

Vysvětlení je prosté. Její rodina totiž byla po celý víkend pryč, takže paní Fortalizová doma nikomu nechyběla. Jakmile se příbuzní vrátili, pátrání po Fortalizové vypuklo. Nyní probíhá vyšetřování celé události včetně inspekce inkriminovaného výtahu.

Témata: New York Lidé zajímavosti výtahy USA