E-shop Mall.hu, který vlastní Češi, prošetřují úřady

Mall.cz

Autor: stars24.cz, ČTK

16. listopadu 2017 2:51

Maďarské úřady vyšetřují e-shop Mall.hu, který patří českým skupinám PPF a Rockaway Capital, kvůli údajnému daňovému úniku. Uvedla to agentura MTI.

Škoda má být asi 4,5 miliardy forintů (369 milionů korun). Mluvčí českého Mall.cz Jan Řezáč řekl serveru iHned.cz, že vyšetřovány jsou desítky subjektů a daňový nedoplatek se tak zřejmě netýká pouze e-shopu Mall.hu.

"Jedním z podezřelých je obchodní zástupce, který byl u maďarské pobočky naší firmy zaměstnaný," uvedl Řezáč. E-shop má nyní na svém webu upozornění, že doručovací služby nejsou z technických důvodů k dispozici. Mezi 21. a 24. listopadem přitom tamní prodejce čeká jeden z vrcholů sezony, kdy v průběhů takzvaného černého pátku nabízejí výrazné slevy.

Řezáč serveru dále řekl, že výpadek je dočasný a týká se jen výdejen. Na další e-shopy skupiny Mall Group v jiných státech prý nemá vyšetřování vliv. Mall.hu je čtvrtým největším internetovým obchodem v Maďarsku.

Ve skupině e-shopů Mall Group má 40procentní podíl PPF, dalších 40 procent vlastní podnikatelé Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem a zbylých 20 procent investiční skupina Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta. Obrat Mall Group dosáhl loni 600 milionů eur (16,5 miliardy Kč), vedle Maďarska a Česka působí na Slovensku, v Polsku a Chorvatsku.

Do skupiny kromě Mall.cz patří například specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Kolonial, Bux, Sporty a Rozbaleno.

Témata: Mall.hu Mall.cz Maďarsko