Německo je v šoku! Uprchlíka umlátili sekerou, zakrvácený se plazil přes město!

Německá policie, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. ledna 2019 8:42

V německém Hamburku byl zabit 48letý Syřan. Podle policie použil útočník k činu sekeru. Po pachateli i motivu nyní bezpečnostní složky pátrají.

Podle německé stanice Deutsche Welle, která o vyšetřování informovala, se zavražděný muž jmenoval Mohamed J. a pracoval jako lékárník. V Německu pobýval již dlouho a byl aktivní v sociálních projektech v Hamburku i v rodné Sýrii.

Mohamed byl zavražděn v úterý večer, vrah měl k činu použít sekeru. Podle polici byl útok brutální a pachatel musel vynaložit značnou sílu, protože svou oběť zasáhl mnohokrát.

Vážně zraněný muž se ještě zvládl doplazit ke schodům obytného domu, kde zkolaboval. Na následky utržených ran zemřel o něco později v nedaleké nemocnici.

Podle stanice NDR „mohla být za útokem hádka“ s jeho obchodními partnery, policie však zatím žádné informace o motivu ani pachatelích neposkytla. Zdá se však, že zatím nebyl nikdo v souvislosti s vraždou zadržen.

Kriminalisté měli nicméně v kontejneru na nedalekém parkovišti objevit odhozené oblečení, které zajistili.

Místní média informovala, že Mohamed J. „žil v Německu již nějakou dobu“. Aktivně se účastnil programů humanitární pomoci, a v Hamburku se také věnoval nově příchozím uprchlíkům.

Témata: Německo uprchlíci