Trump si utrhnul pořádnou ostudu! Hostům naservíroval jídlo z McDonald‘s!

Hamburger, ilustrační fotografie 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. ledna 2019 15:05

Americký prezident Donald Trump opět ukázal, jak moc je hrdý na americké tradice. Každoroční hostinu s úspěšnými univerzitními sportovci v Bílém domě uspořádal i přes probíhající rozpočtové potíže, americkým fotbalistům pak naservíroval „to nejlepší z americké kuchyně“.

„Máme pizzu, asi 300 hamburgerů a spoustu hranolek, prostě všechna naše oblíbená jídla,“ řekl dle webu blesk.cz Trump novinářům přítomným na speciální hostině, kterou americký prezident uspořádal na počest univerzitních mistrů v americkém fotbale z týmu Clemson Tigers.

Hostina se konala ve Státní jídelně Bílého domu, kde Trump obvykle hoduje se zahraničními státníky. Ač šlo o jídlo z amerických fastfoodů, vše se servírovalo na stříbrných podnosech a dostatek světla zajišťovaly svíčky v pozlacených svícnech.

Trump údajně jídlo sám zaplatil, objednal jej v amerických řetězcích rychlého občerstvení Wendy‘s, Burger King, ale i v jeho oblíbeném McDonald‘s. Přichystané menu prohlásil za nejlepší americké jídlo a dodal: „Chci vidět, co zbude, až skončíme. Hádám, že toho moc nebude.“

Great being with the National Champion Clemson Tigers last night at the White House. Because of the Shutdown I served them massive amounts of Fast Food (I paid), over 1000 hamberders etc. Within one hour, it was all gone. Great guys and big eaters!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 15. ledna 2019

Za pofidérní formou letošní hostiny stojí probíhající rozpočtová krize v USA, jejímž původcem je sám Trump a jeho touha po stavbě zdi na hranicích s Mexikem. Takzvaný shutdown ovlivňuje i chod Bílého domu, místní šéfkuchaři momentálně vůbec nedocházejí do zaměstnání. Sportovce obsluhoval zbytek zaměstnanců, kteří v sídle prezidenta zůstávají.

Prezident Trump totiž nechtěl tradiční událost rušit, ačkoliv se kvůli probíhajícím jednáním o ochraně hranic na místě jen krátce mihl. „Nechtěl jsem to rušit nebo odkládat, tak jsem za jídlo zaplatil já. Je to skvělé americké jídlo, a jestli je to americké, tak to mám rád,“ hrdě konstatoval americký prezident.

Témata: Donald Trump Bílý dům USA sport jídlo