Vibrátory nahrávaly intimní chvíle uživatelek pomocí aplikace!

Ilustrační fotografie

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

13. listopadu 2017 15:29

Nechtěný skandál řeší momentálně firma Lovense, která vyrábí sexuální pomůcky pro dospělé. Pokrok v technice zaznamenávají samozřejmě i pomůcky, o kterých se nemluví, a to konkrétně vibrátory. Ty nejmodernější se totiž dají spustit pomocí aplikace v chytrých telefonech. Jenže ouha!

Právě do těchto aplikací v telefonech se po jejich spuštění nahrávaly zvukové stopy z chvilek, kdy je uživatelky spouštěly, uvedl tak britský deník Independent. Toto zjištění samozřejmě vyvolalo vlnu nevole, jelikož se uživatelky oprávněně obávaly, že jsou právě jejich zvukové záznamy posílány pomocí aplikace do světa. Aplikace totiž kromě dálkového ovládání vibrátoru skrývá i možnost propojit telefon například s partnerovým.

Firma Lovense se k incidentu postavila s oficiálním prohlášením pro uživatele jejich pomůcek takto:  „Vaše obavy jsou srozumitelné. Ale chceme vás ujistit, že žádné informace nebo data nebyly z vašich telefonů odesílány na naše servery.“

Tato softwarová chyba, jak skandál výrobce nazývá, nedopřála spánku tisícům žen, které se pochopitelně bály, že jejich soukromí bylo nenávratně narušeno.

Témata: sexuální pomůcky vibrátory Lidé ženy