Zlom v kauze Terezy H.: Soudce prozradil, kdy vynese verdikt nad Češkou!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

15. prosince 2018 17:35

Už týdny se mluví a píše o tom, že proces s Terezou H. se v Pákistánu chýlí ke konci! Jenže ouha – verdikt zatím navzdory dřívějším slibům ještě nepadl! Mladá Češka obviněná pro podezření z pašování asi 9 kilogramů heroinu věřila, že bude na Vánoce doma. Soudce ale už stanovil datum, kdy vynese rozsudek!

Terezu chytili celníci na letišti v Lahauru. V jejím kufru našli asi devět kilogramů drogy. Proces s mladou Češkou, ze které se mezitím v Pákistánu stala jakási celebrita, se táhne už dlouhé měsíce.

Zdá se ale, že všechno už za pár dní skončí! Blesk uvádí, že Terezu v sobotu soudce navštívil přímo ve vězení, aby zkontroloval, jak probíhají přípravy na Vánoce. Prozradil také, že chce rozhodnout ještě před vánočními svátky!

„Soudce mi řekl, že by se mohlo rozhodnout už před Vánoci,“ tvrdí pákistánský novinář Aršád Alí s tím, že verdikt zřejmě padne 20. prosince. Tereza podle něj obdržela devět finálních otázek ohledně jejího případu, na které měla odpovědět a které mohou ovlivnit verdikt soudce.

Jak se zdá, Terezu tyto zprávy velmi potěšily. Na videu, které bylo pořízeno v sobotu, se Čečka zahalená v červeném šátku s širokými brýlemi usmívá. Už dříve se nechala slyšet, že věří, že bude osvobozena. A podobně se vyjádřil i její obhájce.

Původně soudce sliboval vynést verdikt do konce října. Soudní řízení ale bylo z nejrůznějších důvodů několikrát odloženo. Žalobce také navrhnul další obvinění a chtěl připojit nové důkazy. Jeho požadavek ale soudce nekompromisně smetl ze stolu!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán