Otřesné! Uprchlík přežil cestu po moři, teď promluvil o to, co tam zažil!

Uprchlíci, ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

6. prosince 2018 10:18

Když se šel majitel plážové chatky před několika dny projít nedaleko libyjského města Misuráta po pláži, jen stěží by ho napadlo, že za několik minut narazí na podivný člun. Člun, který na moři absolvoval téměř dvoutýdenní plavbu a v němž bylo více mrtvých než živých lidí. Člun s migranty, z nichž jednoho vyzpovídala agentura Reuters.

Migranty moře vyplavilo na pobřeží nedaleko libyjského města Misuráta, kde je našel majitel plážové chatky. Následně přivolal příslušné úřady, které je dopravily místnímu oddělení Červeného půlměsíce a do nemocnic.

"Vyrazili jsme ze západolíbyjského města Sabra a na moři jsme strávili 12 dní. Byli jsme bez jídla a vody," řekl agentuře zachráněný Egypťan.

Cesta podle něj byla strastiplná a jen málokdo si ji asi dokáže představit. Zachráněný uprchlík dodal, že původně jich na člunu vyrazilo za lepším životem 25.

Většina z nich ale plavbu nepřežila. V člunu bylo nalezeno 15 těl mrtvých migrantů a podle agentury je zdravotní stav zbylých deseti lidí velmi špatný. Podrobnosti ale zatím nejsou známy.

Témata: uprchlíci Libye