Zvrat v případu Terezy H.: Došlo k podvodu? Žalobce předložil vykonstruované důkazy!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 9

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

5. prosince 2018 20:41

Tento týden v Pákistánu pokračuje proces s Češkou Terezou H., která byla na letišti v Láhauru chycena s asi devíti kilogramy heroinu v kufru. Tento týden se ale stalo něco, co může ovlivnit celou kauzu!

Tereza H. se v pondělí opět vydala k soudu. V jejím případu došlo k zásadnímu zvratu! Podle Blesku soudce odmítl nejnovější návrhy státního zástupce na předvolání dalšího svědka a navíc rozhodl, že důkazy byly vykonstruované!

Proces se tak posunul do poslední fáze. A mladou Češku už zřejmě čeká jen několik málo cest k soudu, než se dozví definitivní verdikt! Soudce Tereze také údajně předal seznam otázek, na které bude příští jednání odpovídat. A pak už by měl konečně zaznít rozsudek, na který se čeká už od ledna!

Zatím se rozhodně nedá říct, že by v případu bylo jasno. „Státní zástupce předložil se zlým úmyslem dodatkovou žalobu s vykonstruovanými důkazy proti obžalovaným osobám, které ani nemůžou být použity v takto pokročilém jednání," cituje Blesk ze soudních dokumentů.

Soudce Tereze slíbil, že už ji čeká jen jedno nebo dvě stání a pak už bude konec! Podle obhájce je tak možné, že Češka bude už na Vánoce doma! Tím by se Češce splnilo její tajné přání! „Chybí jí Česká republika, chybí jí rodina. Moc by si přála strávit Vánoce doma a nakupovat dárky,“ tlumočil Terezina slova pro Expres pákistánský reportér Arshad Ali.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán