Trumpovo krmení kaprů? Ztratil v Japonsku trpělivost a svět se baví +VIDEO

Trumpa nebavilo v Japonsku krmit kapry...

Autor: stars24.cz

7. listopadu 2017 5:21

Krmení okrasných japonských kaprů amerického prezidenta Donalda Trumpa příliš nezaujalo. Pestrobarevným rybám hodil pár lžiček granulí a poté poněkud nešetrně vysypal zbytek obsahu krabičky do vody.

Krmení ozdobných kaprů koi v paláci Akasaka v Tokiu je často zařazováno na program návštěv světových vůdců. Trump ale k tomuto úkolu dnes přistoupili velmi energicky a reportérům Bílého domu se podařilo na snímcích zachytit, jak po chvilce strávené u rybníčku rychle vyprazdňuje dřevěnou nádobku s krmivem pro kapry do vody.

Japonský premiér Šinzó Abe na to reagoval s úsměvem. Také americký ministr zahraničí Rex Tillerson - možná vděčný za okamžik odlehčení poté, co se jeho jméno objevilo na novém seznamu osob investujících obrovské sumy v daňových rájích - se podle svědků neubránil v tu chvíli smíchu, napsal deník The Guardian.

Zdaleka ne všechny diskutéry na sociálních sítích ale Trumpovo netrpělivé gesto pobavilo. "Krmení kaprů koi má být rozjímavé, meditativní," upozornil jeden z přispěvatelů na twitteru.

Koi znamená japonsky kapr. Ryby, jimž se v Evropě říká koi, se v Japonsku nazývají nišikigoi, což lze doslovně přeložit jako brokátový kapr. Koi se v japonštině zvukově shoduje s výrazem, který znamená cit, náklonnost nebo lásku, takže kapři koi jsou v Japonsku symbolem lásky a přátelství.

Témata: Donald Trump Šinzó Abe Japonsko