Matka Andreje Babiše mladšího promluvila: Neubližujte mé rodině!

Takhle si Andrej Babiš ml. podle jeho otce užíval na Krymu! 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. listopadu 2018 21:31

Jak je na tom Andrej Babiš mladší? Jeho matka poskytla prohlášení přímo ze Švýcarska. V něm tvrdí, že její syn je nemocný a že novináře předem upozornila, že rozhovor s ním nepřipadá v úvahu. Své prohlášení zveřejnila den poté, co za ní a jejím synem do Švýcarska přijel premiér Andrej Babiš.

Syn Andreje Babiše řekl reportérům portálu Seznam zprávy při rozhovoru natočeném skrytou kamerou, že byl proti své vůli odvezen na Ruskem okupovaný Krym. Babiš mladší v rozhovoru také tvrdil, že jeho otec chtěl, "aby zmizel“ a že podepsal nějaké papíry v souvislosti s Čapím hnízdem.

Podle jeho matky to ale bylo trochu jinak. „Jako matka Andreje Babiše mladšího cítím zásadní povinnost vyjádřit se ke skandálnímu útoku proti soukromí mého syna a mě,“ četla předem připravený test Beata Babišová, první žena premiéra Andreje Babiše.

Babišová, jejíž vyjádření zveřejnila televize Nova, tvrdí, že reportéry Sabinu Slonkovou a Jiřího Kubíka výslovně upozornila na to, že její syn je nemocný a že rozhovor s ním nepřichází v úvahu. „Udělali to, že skrytou kamerou rozhovor se mnou a mým synem natočili a zveřejnili,“ uvedla matka Andreje Babiše mladšího.

Tvrdí také, že novináři pokládali jejímu synovi sugestivní otázky tak, aby vyzněly v neprospěch Andreje Babiše staršího. Naprosto stejné vyjádření už před několika dny zveřejnil i sám premiér. Reportáž Slonkové a Kubíka důrazně odsoudila. „Žádám všechny slušné lidi a novináře, aby se k této nehorázné kampani nepřidávali a dál neubližovali mému dítěti a celé naší rodině,“ žádá Beata Babišová.

Kvůli reportáži teď prý nemůže ani svobodně vyjít z bytu na ulici. „Prosím novináře, aby respektovali naše soukromí, zdravotní stav mého syna a dále nás neobtěžovali,“ dodala s tím, že už do všeho zapojila i advokáty. Dodala, že žádá Slonkovou a Kubíka, aby už k nim nejezdili, protože s nimi už ona a její syn mluvit nechtějí. 

Na slova Babišové na sociálních sítích zareagoval i server Seznam Zprávy. „'Dobrý večer, nezlobte se, že vás obtěžujeme. Já jsem Sabina Slonková a tohle je Jiří Kubík. Jsme novináři z ČR.' Během rozhovoru zazní šestkrát omluva z naší strany. V momentě, kdy požádá paní Babišová o ukončení rozhovoru,novináři končí. Babiš ml. pokračuje v rozhovoru,“ upozornili zástupci serveru.

Témata: Andrej Babiš ml. Andrej Babiš Beata Babišová Čapí hnízdo