Brzy bude na svobodě? Z Pákistánu přišly nové informace o zadržené Tereze!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

15. listopadu 2018 15:16

Už se z toho stává kolorit – Tereza H. přijde k soudu v pákistánském Lahauru a za chvíli opět míří zpět do vězení. Ani ve čtvrtek se totiž líčení s Češkou obviněnou z pašování devíti kilogramů heroinu, nekonalo!

Tereza se sice po cestě k soudu usmívala, cestu ale absolvovala zbytečně. Soudní líčení bylo opět – tentokrát na pátek 16. listopadu. Onemocněl totiž státní zástupce. Zřejmě má podobné potíže, jaké nedávno trápily i Terezu a jejího advokáta.

Jednání v Terezině případě bylo v posledních měsících už několikrát odročeno, například kvůli absenci vyšetřovatele, nepřítomnosti dalších svědků, stávce místních soudců nebo kvůli tomu, že soudce byl delší dobu na náboženské pouti. A i když soudce sliboval, že verdikt by mohl být vynesen do konce října, zatím k tomu nedošlo!

Dnes už je na tom ale Češka podle pákistánského novináře Arshada Aliho zdravotně lépe. Navíc se zdá, že má také lepší náladu, popsal reportér stanice Dunya News pro server Expres.

„Krátce jsem s ní mluvil a bylo vidět, že se cítí dobře. Řekla mi, že věří, že bude velmi brzy osvobozena,“ vysvětluje Ali. „A tím brzy myslí několik dní,“ doplnil.

Sám novinář ovšem už tak optimistický není. „Všichni vězni ale věří, že budou brzy venku,“ povzdechl si. Sám nedávno tipoval, že Tereza dostane přísný trest. „„Vidím to tak na osm let,“ odhadl nedávno pro Expres Ali.

Tereza se ve vězení mezitím zabavuje kreativní činností – píše knihy. „Prý už napsala tři. Každá je jiného žánru,“ prozradil Ali, podle kterého Tereza nepíše jen o tom, co prožila, ale i o pákistánské historii a zajímavých místech.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán