Tereza H. je na tom vážně zle! Soud v nedohlednu a trpí zvláštní nemocí!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. listopadu 2018 19:07

Češka Tereza H. zadržená na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu dlouhé měsíce čeká, až se konečně dozví verdikt soudu. Ten je zatím v nedohlednu a věznice se pořádně podepisuje na jejím zdraví!

Jednání v Terezině případě bylo v posledních měsících už několikrát odročeno, například kvůli absenci vyšetřovatele, nepřítomnosti dalších svědků, stávce místních soudců nebo kvůli tomu, že soudce byl delší dobu na náboženské pouti. A i když soudce sliboval, že verdikt by mohl být vynesen do konce října, zatím k tomu nedošlo!

Poslední datum je zatím stanoveno na 15. listopadu, jen málokdo ale věří tomu, že bude rozsudek vynesen. A zatímco její rodina čeká, Tereza trpí.

Podle pákistánské televize Lahore News je totiž nemocná. Co přesně jí je vlastně nikdo neví. Pravděpodobně ale jde o nějakou nemoc či reakci na smog. V oblasti panuje zvýšená smogová situace i vysoká vlhkost. 

Pákistánští celníci zadrželi mladou ženu z České republiky 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

Praha zatím nemá s Pákistánem uzavřenou smlouvu o předávání vězňů, české ministerstvo spravedlnosti ale o ni usiluje.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán