Střelba na škole v USA? Neuvěříte, co se vážně stalo!

Policie USA

Autor: ČTK

9. listopadu 2018 14:44 | Aktualizováno: 9. listopadu 2018 15:14

Na střední škole ve městě Hampstead v americkém státě Severní Karolína dnes ráno vyvolal poplach porouchaný bojler, který vydával zvuky podobné střelbě. Oznámily to bezpečnostní úřady.

"Není tam žádný střelec," citoval týdeník Newsweek Toma Collinse, který v oblasti vede krizovou správu. Dodal, že porouchaný bojler vydával zvuky podobné střelbě z útočné pušky AR-15.

Policie ve škole Topsail High School zasahovala poté, co dostala hlášení o střelbě. Na místo úřady vyslaly početné policejní a další bezpečnostní sbory, které budovu prohledaly. Škola mezitím vyhlásila poplach a informovala rodiče a studenty o krizové situaci. Incident se stal ještě před začátkem vyučování.

Schools are on lockdown and students and busses have been sent to the Lowe’s food parking lot #active #shooter #topsailhigh #topsail #pendercounty #shooting pic.twitter.com/isoMjUyA4W

— Michael Praats PCD (@michael_praats) 9. listopadu 2018

Dnešní událost se stala jen krátce po incidentu v Kalifornii, kde 28letý muž v noci na čtvrtek legálně koupenou zbraní zastřelil 12 lidí v country baru. Sám pak podle vyšetřovatelů pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Témata: USA Střelba v USA