Masakr v USA: Útočník v Texasu vystřílel po začátku mše kostel, 27 mrtvých včetně dětí

Střelba v kostele (Sutherland Springs, Texas 5.11.2017)

Autor: stars24.cz, ČTK

5. listopadu 2017 21:46 | Aktualizováno: 5. listopadu 2017 22:14

Při střelbě v baptistickém kostele ve městě Sutherland Springs v americkém státě Texas dnes zemřelo 27 lidí, dalších nejméně 24 utrpělo zranění. Informuje o tom televize CNN.

Střelec byl podle místního šerifa jeden a střílet začal okamžitě po příchodu do kostela.

Tragédie se stala kolem 11:30 místního času (kolem 18:30 SEČ). Policisté střelce pronásledovali a pak ho zneškodnili. Podle aktuálních informací je útočník po smrti. Tuto informaci stanici Fox News potvrdila policie. 

BBC uvádí, že není jasné, zda střelce zastřelila policie, nebo zda spáchal sebevraždu. 

Mezi mrtvými jsou podle komisaře města Wilsona Larry Wileye i děti. Podle BBC se bohoslužby účastnilo asi 50 lidí. 

Spari nella chiesa in #Texas: 27 morti e 24 feriti. Sutherland Springs è a 30 km da San Antonio. Aggiornamenti → https://t.co/pmdMJTmeAL pic.twitter.com/lkRsfbMh0D

— Rainews (@RaiNews) 5. listopadu 2017

Totožnost ani motiv útočníka policie nezná. Svědkyně, která pracuje na nedaleké čerpací stanici, tvrdí, že zaslechla asi 20 střel.

May God be w/ the people of Sutherland Springs, Texas. The FBI & law enforcement are on the scene. I am monitoring the situation from Japan.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5. listopadu 2017

O střelbě už byl informován i prezident Donald Trump, který vyjádřil lidem ve městě soustrast. Dodal, že situaci i z Japonska sleduje. 

Neighbors say they heard shooter may have reloaded multiple times, around 50 people usually at service pic.twitter.com/tkAYMp2Y8A

— Max Massey (@MaxMasseyTV) 5. listopadu 2017

Guvernér Texasu Greg Abbott ve svém prohlášení uvedl, že „i když jsou podrobnosti tohoto hrozného činu stále předmětem vyšetřování, Cecilia a já chceme poslat naše upřímné myšlenky a modlitby všem těm, kdo byli postiženi tímto zlým činem."

Město Sutherland Springs leží asi 65 kilometrů východně od San Antonia. Žije v něm asi 400 lidí.

Témata: střelba v Sutherland Springs (Texas USA 5.11.2017) USA Texas