Tereza H. vyvázne bez trestu? Šokující informace ze soudní síně!

Tereza H. zadržená v Pákistánu u soudu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. listopadu 2018 10:21

Pákistán za pašování drog uděluje extrémně přísné tresty a výjimkou není ani doživotí nebo poprava. V případě Češky Terezy H. ale možná dojde k úplnému opaku. Bude osvobozena?

Češka Tereza H. byla letos v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Od začátku ale tvrdí, že o drogách nevěděla.

Nebylo jí to však moc platné. Když už došlo k soudu, byl poměrně stručný a krátký. Navíc k němu spíše nedocházelo než docházelo. A Tereza tak trpěla v Pákistánu, o to více, pokud tvrdila pravdu a opravdu v tom byla nevinně.

Jednání bylo ale v posledních měsících už několikrát odročeno, například kvůli absenci vyšetřovatele, nepřítomnosti dalších svědků, stávce místních soudců nebo kvůli tomu, že soudce byl delší dobu na náboženské pouti.

Čekání se ale Tereze možná vyplatí. Podle Blesku je totiž možné, že se dostane na svobodu. Ačkoliv svědci potvrdili, že drogy byly nalezeny celními úředníky při kontrole, pracovníci třech dalších kontrol, včetně té protidrogové, ji očistili!

Soudce se proto musí popasovat s otázkou, jak je možné, že Tereza na letišti prošla bez problémů několika kontrolními stanovišti a heroin u ní neobjevili ani policejní specialisté.

Pákistánští celníci zadrželi mladou ženu z České republiky 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

Praha zatím nemá s Pákistánem uzavřenou smlouvu o předávání vězňů, české ministerstvo spravedlnosti ale o ni usiluje.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán