Konec House of Cards? Netflix ukončil veškerou spolupráci se Spaceym

Kevin Spacey 7

Autor: stars24.cz, ČTK

4. listopadu 2017 15:27

Americká filmová společnost Netflix ukončila veškerou spolupráci s hercem Kevinem Spaceym. Ten čelí obviněním ze sexuálního obtěžování mladých mužů.

Společnost vyrábějící mimo jiné široce sledovaný seriál Dům z karet uvedla, že bude řešit, zda budou další díly bez představitele hlavní role, či zda projekt ukončí.

"Netflix se nebude podílet na žádné další produkci Domu z karet, jejíž součástí by byl Kevin Spacey," uvedla podle agentury AP v prohlášení internetová videotéka. Spacey v seriálu, za který získal pětkrát nominaci v herecké kategorii televizních cen Emmy, hraje bezskrupulózního amerického politika Franka Underwooda, který se vypracuje na post prezidenta.

Netflix nyní s produkční společností MRC řeší, zda bude možné ve výrobě dalších dílů seriálu pokračovat bez Spaceyho. Současná šestá řada má být vůbec poslední.

Osmapadesátiletý herec, který patří k hollywoodským hvězdám první kategorie, se v posledních dnech stal terčem mnoha obvinění, že v minulosti sexuálně obtěžoval mladé herce a další lidi spojené s hereckou profesí. Jako první se o něm takto vyjádřil o 12 let mladší americký herec Anthony Rapp, jehož se prý Spacey pokusil svést před třemi desítkami let.

Spacey ve svém prohlášení uvedl, že si na incident kvůli podnapilosti nepamatuje, za údajně nevhodné chování se nicméně kolegovi omluvil. Zároveň se přiznal ke své homosexuální orientaci, což popudilo některé zástupce gay komunity, podle nichž se takto snažil odpoutat pozornost od obvinění.

Témata: Kevin Spacey Netflix USA