Co se děje blízko českých hranic: Gangy migrantů, islámské zákony, vysoká kriminalita!

Německá policie, ilustrační foto

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. října 2018 13:30

Arabské a kurdské zločinecké klany systematicky rekrutují uprchlíky a vytvářejí paralelní společnosti v Německu. Původně se tyto gangy zaměřovaly jen na Berlín, teď ale expandují do celé země. Uvádí to deník The Wall Street Journal.

„Klany systematicky rekrutují uprchlíky na nejšpinavější práce, jako je například prodej drog v parcích a v metru,“ popisuje berlínský policista Thomas Spaniel, specialista na organizovaný zločin.

Reportér Bojan Pancevski popisuje, jak tisíce Arabů a Kurdů, kteří v osmdesátých letech přišli jako žadatelé o azyl z Libanonu a Turecka, podle zpráv úřadů „udržují kmenové a islámské zákony, které odmítají stát a jeho zákony" což vedlo k tomu, že se z některých velkých rodin staly „zločineckými podniky" fungující podle „vlastních pravidel a hierarchie“.

Pancevski také píše, že organizovanému zločinu v Berlíně dominuje zhruba tucet převážně arabských a kurdských kriminálních klanů se zhruba tisíci jednotlivými zločinci - ale že zločinecký ekosystém byl výrazně narušen novějšími migračními vlnami.

„Teď je to tu jako v New Yorku: Čečenci, Kurdové, Albánci, Rusové, Maročané, Turci, Cikáni ... Každý chce svůj podíl," řekl Pancevskému jeden gangster na pohřbu Nidála Rabiha, proslulého gangstera, který byl rozstřílený osmi kulkami ve veřejném parku přímo před jeho ženou a dětmi.

Na jeho pohřeb přišly více než dva tisíce lidí, píše deník. Reportér zdůrazňuje, že přímo na posledním rozloučení s gangsterem zaznívaly sliby, že osoby odpovědné za jeho zabití za to „zaplatí“.

Mainstreamová médií připouštějí, že migranti obecně jsou výrazně zastoupeni ve statistice kriminality. WSJ rovněž připouští, že uprchlíci a žadatelé o azyl v celé zemi mají podíl na kriminalitě - v roce 2017 tvořili 8,5 procenta podezřelých z trestné činnosti – a to přesto, že tvoří pouhá 2% z celkové populace.

Témata: Německo gangy kriminalita Policie Německo