V nemocnici mi zabili holčičku! Slovensko šokoval další případ, lékaři opět nechali zemřít dítě máme v náručí!

Děti, ilustrační fotgorafie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. října 2018 15:27

O tragických případech z prostředí slovenských nemocnic jsme vás na stars24.cz informovali už několikrát. Slovenskem ale nyní hýbe další, neméně otřesný případ.

Vše se odehrálo před rokem. Maminka Jana Jarašová ze Serede tehdy přišla o rok a půl starou holčičku, která jí zemřela v náručí. 

Původně se přitom mělo jednat o poklidnou dovolenou dovolenou na chatě v Žiaru nad Hronom, kde byla Jana s celou rodinou. Malá holčička ale začala pokašlávat a její stav se večer zhoršil.

Podle webu pluska.sk proto maminka odvezla holčičku na pohotovost do Žiaru, odkud jí poslali do tamní nemocnice. Dívce se udělalo lépe, druhý den se ale její stav zhoršil.

Přesto lékaři pustili maminku i s holčičkou domů. "Další den ráno si ještě hrála a byla veselá, ale už přestávala jíst a málo pila. Večer začala zvracet a přidal se i průjem. Tušila jsem, že je zle, což se potvrdilo i přes noc," popisuje maminka.

Ráno šla s holčičkou opět k lékaři, a ta ji znovu poslala do nemocnice. Tentokrát se rozhodla jít do Galanty, "Nevím, co mě to tehdy napadlo, no, tam mi ji vlastně zabili," zoufá matka.

V nemocnici holčičku přijali dehydratovanou a s průjmem, ale sestřičky Janu uklidňovaly, že s podobnými případy mají zkušenosti. Děvčátko ale v nemocnici zemřelo, a to na rotavirus a salmonelózu.

"V Galantě mi lékaři tvrdili, že je unavená a spinká. Nechali mi ji ale umírat na rukou! Ještě v ten den upadla do kómatu a další den ve čtyři ráno nám oznámili, že náš andílek zemřel," dodala šokovaná matka.

Případem se nyní zabývají úřady. Nejde ale o první pochybení, k němuž došlo v jedné ze slovenských nemocnic.

Témata: dětské Děti Slovensko