Neobvyklá vražda? Lékař zabil manželku a dítě, tohle vyšetřovatelé ještě neviděli!

Hongkong

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. září 2018 14:50

Nezáleží na tom, jak je člověk úspěšný a vzdělaný, vrahem může být kdokoliv. Například anesteziolog a docent na univerzitě v Hongkongu, který byl odsouzen na doživotí za vraždu manželky a nezletilé dcery.

Malajský občan Khaw Kim Sun si vymyslel ďábelský plán, jak zavraždit svou manželku a dceru. Míč na cvičení jógy naplnil oxidem uhelnatým a umístil jej do auta, ve kterém se dvojice vezla.

Důvodem vraždy byla jeho aférka se studentkou. Chtěl se kvůli ní rozvést, s čímž manželka nesouhlasila. Proto se rozhodl, že bude zabíjet.

"Je šokující, že vysoce vzdělaný a úspěšný muž zvolí takovou vypočítavou metodu, aby se zbavil své ženy," citoval soudkyni Judiannu Barnesová Wai-lingovú portál MailOnline.

Soud muže obvinil z toho, že plynem naplnil míč na jógu a umístil jej do v kufru Mini Cooperu, který řídila jeho manželka Wong Siew-fung. V autě seděla i jejich 16letá dcera.

Obě byly nalezeny v bezvědomí v autě zaparkovaném na autobusové zastávce asi hodinu po odjezdu z domu. Příčinou smrti byla těžká otrava oxidem uhelnatým, přestože vozidlo nevykazovalo žádné technické chyby.

Hongkongská policie chvíli tápala, dokud nevyvolala podezření přítomnost vyfouknutého míče. Khawa zatkli poté, co jeho kolegové prozradili, žeho viděli, jak plní dvě míče oxidem uhelnatým získaným z nemocnice.

Témata: Vražda Hongkong